Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Το Χαμένο Σύμβολο ή ο Απωλεσθείς Λόγος.

Ο Dan Brown, για άλλη μια φορά, στο καινούργιο του βιβλίο, Το Χαμένο Σύμβολο, με έναν απλό τρόπο γραφής και μέσα από μια ιστορία κινηματογραφικών χαρακτήρων, μας περνάει σε μια ιδιαίτερα απλοποιημένη και κατανοητή από όλους μορφή, ορισμένες πανάρχαιες Αλήθειες.
Βλέπουμε πόσο μεγάλη έμφαση δίνει στην γλώσσα των Συμβόλων αλλά και στον τρόπο αποκωδικοποίησής τους. Σταδιακά γίνεται κατανοητό σε όλους μας πόσα Σύμβολα υπάρχουν γύρω μας, για τα οποία αγνοούμε όχι μόνο την σημασία τους αλλά και την ύπαρξη τους.

Σύμβολα πανάρχαια προερχόμενα από τους Αρχαίους Έλληνες ή Αιγυπτίους Μύστες οι οποίοι μέσω των Μυστηρίων (βλέπε Ελευσίνια, Καβείρια, Αιγυπτιακά κλπ) προσπαθούσαν να ανέβουν σε υψηλότερα επίπεδα κατανόησης και Γνώσης προκειμένου να φτάσουν στον απώτερο σκοπό του Ανθρώπου, την συνένωση με το Θείο.

Σύμβολα που όπως αναφέρει ο Brown χρησιμοποίησαν οι σύγχρονοι Ελευθεροτέκτονες προκειμένου και αυτοί με την σειρά τους περάσουν στην συλλογική συνείδηση την βασική πανάρχαια Αλήθεια, ότι ο μία είναι η Ανώτερη Δύναμη, άσχετα το πως την αποκαλεί η κάθε θρησκεία, δόγμα ή εσωτερική ομάδα, και ότι ο Άνθρωπος κατερχόμενος στο βάθος της συνειδησεώς του, ανακαλύπτοντας το σκοτεινό του κομμάτι, τότε και μόνο τότε μπορεί να ατενίσει μερικές ακτίνες Φωτός από το Ον από το οποίο προήλθε.

Όπως πολύ σωστά μας περιγράφει ο συγγραφέας πρέπει κανείς να κατέβει προκειμένου να μπορέσει να ανέβει σε κατάλληλο επίπεδο Συνειδητότητας προκειμένου να μπορέσει να ανακαλύψει το Χαμένο Σύμβολο ή την Χαμένη Λέξη όπως αναφέρει ο συγγραφέας, δηλαδή τον ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ όπως θα λέγαμε σε σωστότερα Ελληνικά.

Ουριήλ.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΥΡΙΗΛ
    ΑΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΟΔΟΣ?
    ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ?
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΔΕ ΤΙΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΛΚΥΝΣΤΙΔΑ. Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ Ο DAN BROWN ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΙΣΗ ΔΟΜΗ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΥΡΙΗΛ,
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG.
    O DAN BROWN ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΩΝ "ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ". ΤΕΚΤΟΝΕΣ, ILLUMINATI ΚΛΠ. ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΒΩΡΑ" ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ (ΜΥΗΜΕΝΟΥ Η ΑΜΥΗΤΟΥ).
    ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΜΙΑΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΩΛΕΣΕΙ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ "ΑΛΛΕΣ" ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ Α Η Χ Α. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΦΩΝΗΕΝΤΑ. ΙΣΩΣ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΜΑΣ ΔΟΝΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΚΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝ-ΠΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΚΟ "ΑΛΛΟ" ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΦΕΥΓΩ ΤΩΡΑ... ΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ ΤΕΛΕΤ'ΑΡΧΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΥΘΜΟ, ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή